Normunds Beļskis

Dzimis 1959. gada 1. aprīlī Rīgā.

Izglītība: Rīgas 39. vidusskola (1977), nepabeigta augstākā iz­glītība (Latvijas Valsts universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte (filozofija) un Filoloģijas fakultāte (žurnālistika).

Karjeru uzsāka kā dzejnieks un dramaturgs, pirmie dzejoļi pub­licēti jauno autoru krājumā “Acis” (1981). Plaši izvērsa sadarbību ar rokmūzikas un popmūzikas komponistiem, rokgrupām un estrādes ansambļiem. Dziesmas ar viņa tekstiem bija starp populārākajām 80. gados. Pirmā popularitāti ieguvusī dziesma – Zigmara Liepiņa kompozīcija “Tomēr jāpadomā” (1981). Strādāja arī kā Latvijas PSR Valsts televīzijas un radioraidījumu komitejas redaktors (līdz 1990. gadam).

Atmodas laikā piedalījās Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) darbī­bas atjaunošanā, tika ievēlēts par LSDSP Centrālkomitejas sekretāru (1989).

1990. gada martā ievēlēts par Augstākās Padomes (AP) deputātu kā Latvijas Tautas fron­tes (LTF) kandidāts Līvānu 161. vēlēšanu apgabalā, pārliecinoši uzvarot Jāni Salenieku, toreizējo Latvijas Lauksaimnieku savienības Juridiskā centra vadītāju, bijušo Latvijas PSR iekšlietu ministru (1985–1988). Par N. Beļski nobalsoja 5753 no 8913 vēlētājiem.

AP darbojās Tautas pašvaldības un sabiedrisko lietu komisijā kā priekšsēdētāja vietnieks. 

Pēc AP darbības beigām turpināja literāro darbību, vienlaicīgi attīstot karjeru sabiedrisko attiecību jomā, periodiski vadot dažādu institūciju sabiedrisko attiecību un komunikāci­jas nodaļas, kā arī pildot augstu valsts amatpersonu padomnieka pienākumus, tostarp bijis Valsts prezidenta Valda Zatlera padomnieks. 

Apbalvojumi: III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis (2000) un 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīme.

Ielādējas ...